Höstfint

2012-09-19 @ 06:05:54

Jag tycker mycket om blommor ute. På sommaren så planterar man ju en hel del och har krukor överallt. Men jag tycker faktiskt att höstblommor är ännu finare. På sommaren är ju det mesta i blom och allt är grönt och fint. Då har man blommor ute som gärna "försvinner" lite i mängden. Men nu på hösten när allt är dött och grått kan några krukor med ljung bli väldigt upplysande! Jag uppskattar nog höstblommorna mer!

Pinkoholic

2012-09-15 @ 21:28:47
Jag är ju helt klart Pinkoholic. Det finns faktiskt ett klädmärke som har det namnet också som har fina rosa kläder. Jag har en hel del i rosa har jag insett. Här kommer ett litet exempel:
 
 
Även inredningen i huset har fått sig en släng av min rosa galenskap. Båda köket och gästrummet.
 



Kräftfest Höga Kusten

2012-09-13 @ 19:59:10
Här kommer några bilder från kräftfesten för tre veckor sedan i mammas/systers stuga vid Höga Kusten.
Tre glada killar på väg. Edvin och kusinerna Calle och Oscar
 
Man får vara rädd om maten så inte Henke tar den!!!
 
Kära älskade mamma!!

God salsa

2012-09-12 @ 21:18:45

Tänkte tipsa om en god salsa som jag fick recept av från en arbetskamrat. Jag använde följande mängd, men det kan man variera som man vill.

1 Avokado
1/2 Mango (eller honungsmelon)
1 röd lök
2 tomater
1/5 lime
2 tsk rapsolja
Chili efter behag
Lite peppar och salt

Hacka allting i lagomt stora kuber. Gör en dressing av tomaternas kärnhus, lime, olja och chili samt kryddor. Blanda ihop, klart! Passar till fisk, kyckling och kött.

Hur går det?

2012-09-11 @ 17:53:10
Ja hur går det med träning/kosten egentligen. Jag har ju som de flesta nog vet gått med i World of Shape. Det går ut på att äta ca 1500 kcal per dag och träna intensivt 1 h per dag. Dvs man äter mindre än vad man gör av med. Detta pågår i en månad. Jag började den 1 september och har hållit kosten och träningen hittills. Efter 9 dagar är resultatet: Vikten -1,7 kg, Midjan -3cm. Mycket bra tycker jag!!
 
Det är kul att träna och det blir som ett gift när man väl kommer igång. Maten är lite tråkigare tycker jag, Jag gillar ju mat och ost osv. Men nu måste man tänka till och planera varje dag. Det går ju under denna korta tid har jag tänkt men sedan kommer jag nog äta ungefär som vanligt. Jag brukar ju inte äta godsaker och fikabröd särskilt ofta så det är nog inga problem. Man kan hellre försöka äta mindre portioner och så gäller det nog att få in mellanmålen så håller man blodsockret uppe samt att man inte är döhungrig till varje måltid.
Jag kommer nog inte hinna träna varje dag efter september. Jag känner redan att det är oerhört stressande att försöka planera in när jag ska träna och planera med resten av familjen. Det känns som att jag under denna månad bara prioriterar mig själv och ingen annan tyvärr. Edvin ser nog mest mig på löpbandet hemma. Men snart har halva tiden gått!
 
Det är bara att kämpa vidare!! Jag har bra stöd :)
Besök gärna World of Shape om ni vill veta mer: www.worldofshape.com eller kontakta mig.

Tvärnit

2012-09-05 @ 21:47:19

Jaha, så börjar Edvin med sin försiktighet igen. Idag blev det tvärnit på simskolan. Han ville inte vara där. Han släppte inte taget om mig. Så vi fick sitta bredvid bassängen och titta på. Jag fick peppa honom i 35 min. Till slut satt han sig på kanten. Nej usch det var inge roligt alls!! Och det konstiga är att jag blir arg och irriterad. Jag vill bara säga "Sluta fjanta dig och hoppa i som alla andra barn!". Men jag måste hejda mig. Han får inte tro att han är misslyckad bara för att han inte vill eller vågar.

Men nu kommer vi kämpa för att han ska bli trygg i vattnet. Jag tänker inte ge upp det här!! Vi ska öva, bada, bada, bada och bada! Det är det enda sättet. Visst skulle man kunna skippa simskolan i år och vänta ett år tills han är mer mogen. Men jag tror inte det är någon bra lösning. Han måste få kämpa lite han också och övervinna det han är rädd för. Jag ser det som att hjälpa honom istället för att han lär sig ge upp när det känns lite jobbigt.

Det är en svår balansgång och man undrar om man själv varit med och påverkat honom att bli så mesig och försiktig. Lite självrannsakan får man alltid göra. Samtidigt så är Edvin en egen personlighet. Den eftertanke och försiktighet han begåvats med kanske kommer till nytta vid andra tillfällen istället!