Rensning bilder

2012-06-19 @ 12:25:49
Jag har nu börjat med min rensning av alla bilder. Jag kommer framkalla en del nu. Tänkte nog göra fotoböcker eftersom jag tycker det är mer praktiskt. Man kan skriva in texten direkt i boken och det blir ett fint minne som håller sig länge.

HIttade denna gulliga bild av Edvin som är från augusti 2009 :)

Rolig helg, mindre rolig start på veckan

2012-06-19 @ 12:20:44
I helgen har jag och Edvin varit själva. Det var faktiskt riktigt skönt. Pär åkte till stugan och snickrade ihop uthuset som höll på att falla isär. I lördags morse vaknade jag med duner-huvudvärk och Edvin var skitjobbig bara därför. Han slogs och krånglade. Jag kan säga att mitt tålamod inte var det bästa, men jag orkade inte ens bli arg utan jag bröt ihop istället. Jag fick vila en liten stund, men sedan klev jag upp och putsade fönstren. Jag putsade fönstren mot vägen så ungefär hälften. Sedan for vi till Hackås till familjen Jarefors-Östling. Vi åkte i morfars bil som Edvin fått, en gammal golf från 80:). Men det gick bra. I Hackås hade Edvin roligt med Alice som är 8 månader äldre än honom. Vi sov över där.

I söndags putsade jag klart alla fönstren. Och Edvin var så glad och snäll hela dagen :). Tilde kom också förbi en sväng och lekte. Det var fint väder ett tag mitt på dagen så det var skönt att sitta en stund i solen! Sen kom Pär hem.

Igår var vi till Morfar och lämnade tillbaka bilen samt present eftersom han fyllt år. När vi kom hem så mådde Edvin inge bra och kräktes. Stackarn. Nu är frågan vad det kan vara. Det kan vara magsjuka, men han har inte haft någon feber (vilket är vanligt när små barn har magsjuka). Det kan också vara av penicillinet. Det skulle ha varit sista dagen idag så han hade tre små doser kvar att ta när han kräktes. Nu får jag inte ge honom det så länge han inte är bra i magen. Det är tydligen vanligt att barn blir dåliga i slutet av kuren och kräks och får diarré. Så vad det är vet vi inte riktigt. Men vi klassar det som magsjuka och håller oss borta från alla andra. Inge mer dagis denna vecka alltså. NU får vi hoppas att vi andra klarar oss så vi kan åka till stugan till Midsommar.

Idag har Edvin inte mått så dåligt. Han kräktes en gång inatt och hade lite diarré. Nu har han fått i sig ganska mycket vätska och ätit ett korvbröd. Han verkar ändå ganska pigg. Men jag själv är dödstrött.

Fina killen!

2012-06-13 @ 21:24:52

Edvin och Alfred

2012-06-13 @ 21:22:39

Edvin och Alfred

2012-06-13 @ 21:19:41

En dag med dagis!

2012-06-12 @ 17:04:21

Idag har vi varit på Jamtli med Edvins avdelning på dagis. Det var väldigt roligt! I början av dagen var det molnigt och regnade lite. Men sen sken det upp och blev jättefint väder! Barnen hade jättekul och sprang och lekte. Vi åt lunch och fikade ute. Superhärligt! Edvins kompis Alfred åkte med oss. På vägen in pratade de och stojade hela vägen. Men på vägen hem var det knäpptyst där bak i bilen. De var trötta grabbarna. Edvin somnade faktiskt.

Nu är både jag och Edvin slut efter en händelserik och rolig dag!

Fotboll

2012-06-11 @ 17:47:38

Det är fascinerande hur sport och stora mästerskap kan fängsla så många. Jag själv är egentligen inte särskilt intresserad av fotboll men när det är EM eller VM så tycker också jag att det är roligt! Det är samma sak med andra stora mästerskap i andra sporter och såklart OS som fängslar oavsett. Och det är just det som är så roligt. Helt plötsligt petar alla om fotbolls-em fast man egentligen inte kan något fotboll. Det blir en gemensam folkfest! Vilket lag vinner??? Jag tror på Tyskland eller Spanien eller Holland. Tyvärr tror jag inte Sverige kommer långt alls. Men hav kan ha fel!

Inför kvällens Sverige-match laddar vi med god hemmagjord pizza! Mmm mycket gott. Det är skinka, champinjoner, salami, gröna oliver och tomater på.

Dop

2012-06-10 @ 19:36:53

Idag har vi varit på dop för finaste Melker. Jag är stolt gudmor! Dopet var jättefint. Edvin lekte mycket med Tilde, Melkers storasyster 2 år gammal.

Nedan bild är Melkers present från oss.

Minnen

2012-06-08 @ 14:54:17

Idag har jag och Edvin varit hemma. Han hade ont i ena örat igår. Trodde kanske att det var öroninflamnation på gång. Men idag har han inte alls haft ont . Men vi tar det säkra före det osäkra. Så vi åkte in på stan och åt lunch med Pär och några arbetskamrater. Sen gick vi en tur på stan och kollade på alla studenter. Och vad roligt det var att ta studenten! Det är 12 år sedan nu. Vad tiden rinner iväg!

Väntar

2012-06-06 @ 11:35:37

Jag och min rosa resväska väntar på att flyga hem. Flyget skulle ha gått 11.15 men är försenat till 12.05. Får hoppas att den tiden håller för jag vill hem nu!! Dessutom ska vi ordna middag och bjuda några vänner ikväll. Pär har fått ryckt in och skärt upp köttet och marinera det. Ett stort steg :).

Men visst är det retsamt när flyget är försenat! Och detta är den enda gången under hela vårens resor så det är ändå väldigt sällan! Har inget mer inbokat till Sthlm just nu men man vet aldrig... Nästa vecka blir det en tripp till Umeå tors-fre. Sedan känns det som att en semester vore skönt! Den närmar sig nu :)

Bästa handkrämen

2012-06-04 @ 22:28:13

I helgen köpte jag den här handkrämen på Body Shop plus en body butter cocos och duschcreme. Jag har alltid gillat Body Shop men tycker att de är lite dyra. Men de luktar väldigt gott och de är väldigt bra. Så i helgen köpte jag handkrämen. Den är otroligt bra!! Går in snabbt i huden och är ändå väldigt effektiv, luktar gott. Jag hoppas den är dryg. 175 kr för en handkräm är något saftigt kan jag tycka!

Allergi?

2012-06-03 @ 19:00:04
Jag börjar bli lite fundersam på om Edvin eventuellt kan vara allergisk? Typ pollenallergi eller liknande. Han har varit snorig och hostig i en vecka ungefär. Samtidigt har han varit lite röd i ögonen och han tycker det kliar i dem då och då. Även från dagis har vi fått frågan om han är allergisk då de reagerat på att han kliat i ögonen och varit röd. Och ögoninflammation kan det väl inte vara, för då borde det ju ha brutit ut tycker jag och han borde ha igenslemmade ögon.
Han är ju väldigt torr i huden och har eksem. För detta har vi fått lite starkare salvor utskrivna som fungerat ganska bra. Detta kan ju höra ihop med att han också är allergisk? Pär har också eksem och är pollen-allergisk mot flera sorter, har astma samt Laktosintollerans. Så det finns många allergier i familjen. Även om jag egentligen inte tror att det är ärftligt så kan han ju ändå vara överkänslig mot pollen. Just nu är det rekordhöga halter, den senaste veckan.

Är det någon annan som har erfarenhet av små barn med allergi???

Rusk-väder!

2012-06-02 @ 15:29:42

Usch vilket tråkigt väder vi har haft under vår Stockholms-weekend. Regn och storm och 5 grader varmt. Man tappar liksom all lust att göra något över huvudtaget! Har inte så stor lust att shoppa eller göra saker. Tänkte gå på bio men nej vi orkade inte. Så istället blir det vila och kanske ett bad innan middagen ikväll, också den på hotellet!

Shoppat kläder till Edvin

2012-06-01 @ 21:39:00

Idag köpte vi dessa fina kläder till Edvin. Och ett Djurgården halsband!

Semesterweekend

2012-06-01 @ 18:16:39

Den här helgen är jag och Pär på en weekend i Stockholm. Edvin är med farmor. Igår gjorde vi en strapats till Barkaby Outlet. Det var en besvikelse. Var inte alls på shoppinghumör. Allt är liksom dyrt fast det är billigare än ordinarier pris. Det enda som köptes var strumpor för 40 kr till Pär!

Idag har vi besökt Vasa-museet. Det var faktiskt väldigt intressant! Dyr lunch! Men god. Typiskt ställen där man inte har några alternativ. För två personer blev det 300 kr för lunch!!!

Sedan var vi på NK och Gallerian och shoppade lite. Kläder till Edvin och mig :). Jag hittade äntligen en vår och höstjacka! Bondelid, kostade 1900 kr minus 30 % och så hade jag 600 kr i presentkort!! Det blev billigt för mig, 730 kr :). För en superfin jacka :). Jag är väldigt nöjd.

Nu är vi på väg till Grill för middag. Det är tyvärr skitdåligt väder i storstan. Regn och blåst :(.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2824151/images/2012/pic_204917160.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2824151/images/2012/pic_204917160.jpg" class="image">