Mello del 3

2012-02-18 @ 20:55:42
Kvällens bidrag med kommentarer från 3 kritiker, poängskala 1-5 där 1 är jättedålig och 5 är jättebra:

1. Youngblood - Youngblood
Edvin tycker: Den var bra. Poäng: 5
Pär tycker: Skit. Poäng -
Marina tycker: Nej urusel låt. Lite töntigt och det märks att de är unga. Duktiga dansare. Poäng 1.

2. Maria Benhajji - I mina drömmar
Edvin tycker: Dålig. Poäng 1
Pär tycker: Ganska bra, halvdan. Poäng 3
Marina tycker: Lite tråkig ballad, men hon var duktig att sjunga. Poäng 2

3. Mattias Andréasson - Förlåt mig
Edvin tycker: Bra. Poäng 5
Pär tycker: Sådär, helt okej. Poäng 2
Marina tycker: Han är ju så jäkla snygg. Låten var ganska bra, men njae. Poäng 3

4. Love generation- Just a little bit
Edvin tycker: Dålig. Poäng 1
Pär tycker: Minus 3 poäng pga klädseln.
Marina tycker: Men va fasen har de på sig?? Så jäkla fult. Dålig låt, händer ju ingenting. De sjunger inte ens bra. Poäng 1

5. Carolina Wallin Pérez - Sanningen
Edvin tycker: Bra. Poäng 4
Pär tycker: Lite seg, dålig text. Melodin är bra men skulle vara bättre med annan musik och text. Poäng 2
Marina tycker: Nej Tack. Det är plus dock att hon gillar Kent. Poäng 1

6. Andreas Johnssn - Lovelight
Edvin tycker: Bra.Poäng 3.
Pär tycker: Katastrof. Försöker man plagiera Suede så måste det vara jävligt bra. Andreas Johnsson är inte bra och därför fallerar det hela. Men för att han försöker så får han någon poäng. Poäng 0,5
Marina tycker: Jag har ju lite svårt för Andreas Johnsson. Låter som alla andra av hans låtar. Nej det här är för dåligt. Poäng 1

7. Molly Sandén - Why am i crying
Edvin tycker: Bra. Poäng 1
Pär tycker: Inte min musik men måste ändå medge att Molly har vuxit och har blivit äldre. Låten är pampig och stark därför får den 4 poäng.
Marina tycker: Oj vad snygg hon blivit! Låter väldigt amerikansk. Bra låt och Molly sjunger ju jättebra. Poäng 4

8. Björn Ranelid Feat. Sara Li - Mirakel
Edvin tycker: Bra. Poäng 5
Pär tycker: Jag får ta tillbaka mina uttalanden om de tidigare låtarna. De var ju riktigt bra. Det här är det sämsta jag någonsin hört i melodifestivalsammanhang.
Marina tycker: Nej men herregud. Poäng 0.

Sammanfattningsvis så var detta en svindålig delfinal. Dåliga låtar. Jag kan inte se någon bra låt som vi skulle kunna skicka. Ja det är Molly då.

Melodifestivalen

2012-02-11 @ 20:53:23

Kvällens bidrag:

1.Ulrik Munther. Edvin tyckte inte om låten. Och inte jag heller. Lite tråkig låt tyvärr.
2.Top Cats. Den här låten tyckte Edvin om. Ja det svänger onekligen. Det är skönt gung och man får lust att slänga sig upp på dansgolvet! Men det känns som man hört låten förut.
3.Sonja Aldén. Edvin tyckte även om denna låt. Hon har kvällens snyggaste klänning. Och jag älskar Sonja Aldén men den här låten var alldeles för tråkig tyvärr. Lät mer som Chirley Clamp låt.
4.Andreas Lundstedt. Edvin gillar. Den får medelbetyg av mig. Ganska bra. Men jag har alltid haft lite svårt för Andreas Lundstedt. Det kändes som QX-galan :)
5.Timotej. Edvin älskade låten Kom. Och den var riktigt bra efter några lyssningar. Den här är lika bra. Edvin rockar loss. Och med 4 blonda tjejer kan det väl knappast bli fel. Tyvärr är det nog inget att skicka.
6.David Lindgren. Edvin diggar och gillar breakedance och elden. Det här är min melodi. Väldigt bra! En till favorit bredvid Lireen i år :).
7.Mimi Oh. Ja Edvin gillar även denna låt. Men det måste bero på de färgglada kläderna. Nej jag tycker dålig låt, fula kläder, dålig sångerska. Nej Tack säger jag!
8.Thomas Di Leva. Detta gillade Edvin. Men han är ju för ung för att förstå Thomas Di Leva. Jag har alltid förundrats över denne man. Och att lyssna på en spelning med Thomas Di Leva är fantastiskt! En mycket bra låt!

Thomas Di Leva och David Lindgren bör gå direkt till final. Ulrik Munther och Timotej till andra chansen. Undrar om jag får rätt? Förra veckan tippade jag rätt. Vad tycker ni?

Kalas

2012-02-11 @ 19:18:09

Idag har Edvin varit på kalas. Kusin Erik fyllde 5 år! Det var ett mycket roligt kalas och lagomt många barn. Edvin ville inte alls åka därifrån :). Sedan tittade vi till hos fam Jonsson/Hellström där Pär tapetserade. Efter ett par timmar där åkte jag och Edvin på Sibylla. Orkade inte fixa någon mat.

Sköna söndag

2012-02-05 @ 12:05:10

Idag blir en lat söndag. Känner mig trött och sliten. Haft ont i huvudet och nacken de senaste dagarna. Sovit haldåligt.
Vi har i alla fall dammsugit och torkat golv idag. Det är skönt inför veckan att ha det rent så man slipper städa på kvällarna.

Igår kollade vi på Melodifestivalen. Jag tyckte det var ett rätt okej startfält! Loreen var helt klart bäst. Jag gillar henne skarpt. Dead by April var också ganska bra. Jag tippade båda två att gå direkt till final.
Dock måste jag säga att programledarna var dåliga. Jag skulle vilja ha dit Kristian Luuk.

Vad tyckte ni om gårdagens Melodifestival?