Edvin rockar!!!! Pär fyllde år i fredags o...

2011-08-28 @ 18:46:24

img_6117 (MMS)

Edvin rockar!!!! Pär fyllde år i fredags och vi hade lite fest hemma. Edvin rockar på som vanligt när vi spelar musik!

Slut på semester!

2011-08-15 @ 19:58:02
Ja nu är semestern slut. Idag började vi jobba och Edvin började på dagis igen. Jag var lite orolig förra veckan för hur detta skulle gå med nya tider osv. Edvin har ju varit uppe sent och sovit till 9-10 varje dag. Så vi ställde klockan på 08.00 i fredags och 07.30 i lördags och söndags. Det är ju lika bra att försöka vänja sig själv också :). Och det gick bra! I söndags vaknade han själv vid 07.

Det är även slut på dag-sovning på dagis. Så vi får se hur det går. Just nu tar det lång tid att få Edvin i säng och det kanske inte blir lättare om han är trött. 3-års trotsen är inte att leka med! Aldrig kunde jag tro att det var så här jobbigt med trots!! Vid 2-årsåldern hade Edvin någon period med trots och tänkte att det var det värsta. Men jag vet bättre nu. Alla har ju varnat oss om 3-års trotsen osv. Han är som två personligheter!! Det svänger fort kan man säga. Jag är mer eller mindre avpolleterad. Det är mest pappa som gäller. Jag får inte vara i samma rum ibland och jag får absolut inte lägga honom. Och den andra stunden så är han så go.

Hota eller inte??? Jag har alltid haft föreställningen om hur jag ska bli som förälder och att jag ska inte göra si och så. Men när man väl är där så är det inte alltid så lätt!!! Att jag inte har mycket till tålamod, det visste jag. Men inte att det var såååå dåligt!!! Jag har ju inget tålamod alls! Man ska ju inte hota med saker och ting. "Gör du så där så får du inget godis!" osv. Vi har ändå börjat med det. Just nu håller vi på att ringa till tomten lite då och då. Men även om bra saker som att Edvin hittade en Bilar-bok på ICA Maxi igår. Han ville så gärna ha den men vi sa nej. Så då fick han ringa till tomten och tala om att han önskade sig boken i julklapp.

Jag vet inte annars hur man skulle komma ur alla konflikter om man inte skulle ta till någonting. Vi försöker verkligen "välja" våra hot så att vi verkligen kan verkställa dem! Och inte hota med saker som man faktiskt inte kan göra i verklighet. Det är ganska harmlöst egentligen men jag får dåligt samvete för att man ändå inte kan ta sig ur konfilkterna på andra sätt. Jag kan tänka mig att många föräldrar känner igen sig. Och säkert har flera tips och råd. Men alla barn är olika och allting funkar inte på alla.

Edvin har varit med i skogen och plockat b...

2011-08-10 @ 13:02:06

img_9917 (MMS)

Edvin har varit med i skogen och plockat blåbär idag!

Idag har Pär byggt en ute dusch! Det blev ...

2011-08-09 @ 20:29:22

img_0374 (MMS)

Idag har Pär byggt en ute dusch! Det blev väldigt bra! Han är ju ingen snickare men jag börjar verkligen fundera om han inte är det ändå :). Jan har inte haft någon ritning eller hjälp utan gjort efter eget huvud. Nu kan vi äntligen duscha bekvämt ute i stugan. Och utan att någon kan se ;)

Kristallsjukan

2011-08-07 @ 19:36:59
Jag har Kristallsjukan. Det är egentligen ingen sjukdom utan små stenar/kristaller i örat som lossnat och hamnat i bakre hörslegången. Detta orskarar yrsel i vissa lägen. Oftast får man yrseln när man ligger ner och ligger i vissa lägen. Min yrsel uppkommer om jag lägger mig på sidan, höger eller vänster. Och den uppkommer allt som oftast på morgonen. Tills i fredags hade jag bara yrsel när jag låg på höger sida. Det började i början av juli sedan jag haft problem med vänster öra. Jag har haft ett anfall av yrsel som pågått i flera timmar och där jag fick vila mig bra. De andra anfallen har bara varat i korta stunder som gått över när jag klivit upp eller satt mig upp.

I fredags morse kom ett yrselanfall sedan det varit lugnt i ungefär en vecka. Det var när jag låg på vänster sida. Det var hemskt och då ringde jag till HC. Jag fick komma på en gång och det konstaterades att det var Kristallsjukan, vilket jag också läst mig till på Internet. Jag fick ett övningsprogam av läkaren där man ska slänga sig fram och tillbaka och framkalla yrsel så att stenarna/kristallerna faller på plats. Så igår morse (man ska helst göra det på morgonen) gjorde jag dessa övningar. Först gjorde jag åt det ena håller och det var väldigt obehagligt med dessa yrselanfall. Sedan gjorde jag åt det andra håller och fick ett yrselanfall som var utöver allt annat jag upplevt!!! Jag fick panik och det kändes som att jag föll från väldigt hög höjd. Jag kunde inte göra klart övningen och mådde sedan skitdåligt. Jag mådde illa och var yr hela tiden. Hela dagen blev förstörd. Antagligen för att stenarna nu ligger ännu mer illa till.

Jag stålsatte mig ändå igår och följde med på bion som vi gick på med Edvin. Jag mådde faktiskt rätt hyfsat då så det gick bra. Men när vi kom hem blev jag otroligt trött och gick och la mig, vid 18.30!! Jag kunde inte ligga ner eftersom jag blev yr direkt så jag fick halvligga eller sitta. Och inte kunde jag vrida huvudet åt något håll heller. Sedan sov jag till och från väldigt oroligt fram till imorse. Idag har jag varit lite yr till och från men mycket bättre än igår. Dock har jag haft väldigt ont i huvudet och nacken. Har tagit värktabletter så det är lite bättre.

Men jag gruvar mig varje kväll inför att lägga mig ner. Jag hatar att vara yr. Och det är ju inte lite heller! Hela rummet snurrar helt okontrollerat och man kan inte komma ur det. Fruktansvärt och det värsta jag varit med om.

OM det är någon som har tips på hur man kommer ur detta så smidigt som möjligt eller om det finns något som underlättar allting så får ni gärna höra av er eller lämna en kommentar.

Racerbil. Edvin ska ut och åka racerbil!!

2011-08-02 @ 19:14:34

img_4120 (MMS)

Racerbil. Edvin ska ut och åka racerbil!!